Samstag, 21. September 2019, Thomas More - Campus Geel (BLOK B lokaal B202-203), CoderDojo Geel - 21/09/2019

Von 21. September 2019 - 9:00 Bis 12:30

Thomas More - Campus Geel (BLOK B lokaal B202-203)

Karte anzeigen
Ereignisbeschreibung
Over CoderDojo
CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.
Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktische informatie
Je kan deelnemen tussen 7 en 18 jaar. Ben je  jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren om het toonmoment mee te maken en de vrijwilligers achteraf wat te helpen bij het opruimen.
Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

Registreren & annuleren
Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de  deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.
We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via geel@coderdojobelgium.be.

Trajecten
Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt,  start je best met Scratch.De volgende trajecten worden aangeboden in Geel:


Mehr anzeigen

Scratch : Op een visuele manier het logisch denken aanleren om te leren programmeren. Dit is ideaal voor iedereen die wilt leren programmeren.
Arduino/mBots :  Een Arduino is een kleine microcontroller die gemakkelijk kan geprogrammeerd worden en dan zelfstandig kan werken. Een mBot is een robot die gebaseerd is op de Arduino microcontroller. Je kan ze programmeren met een speciale Scratch-versie of via de Arduino software. In dit traject leer je zelf *** je een verkeerslicht, alarmsysteem en nog veel meer kan maken. -- !! OPGELET !! -- Voorzie best zelf een Windows laptop of Macbook als je met een mBot wilt experimenteren, we hebben slechts een zeer beperkt aantal beschikbaar! 
Minecraft :  Een belangrijk onderdeel in Minecraft is het gebruik van de zogenaamde 'Redstone'-blokken, waarmee het mogelijk is om logische schakelingen te ontwerpen om bepaalde zaken in dit spel te automatiseren & interactief te maken. Dit kan vergeleken worden met AND-, OR-, NOT-, NAND-, NOR-, XOR- en XNOR-poorten om zowel het probleemoplossend als logisch denken te stimuleren, waarbij beide een belangrijk onderdeel zijn in het kader van het leren programmeren. -- !! OPGELET !! -- Je moet over een eigen Minecraft licentie voor computer beschikken om deel te kunnen nemen! 


C(#) :Logisch denken om kleine deelproblemen in een groter geheel op te lossen is een belangrijke basisvereiste bij het programmeren. In de programmeertaal 'C#' is het mogelijk om via tekstuele code een programma te ontwikkelen dat bruikbaar is op iedere computer met Windows. Het eindresultaat is meteen erg visueel en bruikbaar. (enige voorkennis programmeren aangewezen)


HTML / CSS : Eén van de basistalen van het internet om een website te ontwerpen is HTML, al dan niet in combinatie met CSS. HTML zorgt voor de structuur van informatie, terwijl CSS voor een aantrekkelijk visueel geheel zal zorgen. Op die manier is het mogelijk om via tekstuele code een eigen website te maken, en die beschikbaar te stellen op het internet. (enige voorkennis programmeren aangewezen)


Python : Het logisch denken om kleine deelproblemen in een groter geheel op te lossen is een belangrijke basisvereiste bij het programmeren. Python is een tekstuele programmeertaal waarbij je objectgeoriënteerd leert programmeren. Python is wordt vooral gebruikt om data op te slaan & er berekeningen mee uit te voeren. Het resultaat is dus visueel veelal minder grafisch dan bij andere programmeertalen. (enige voorkennis programmeren aangewezen)
App Inventor:  Tijdens deze sessie maak je kennis met App Inventor. In deze scratch-achtige omgeving kan je een heuse Android app maken. Belangrijk! Je hebt hiervoor wel een google account (gmail) en een Android smartphone of tablet nodig waarop de app geïnstalleerd kan worden. Er zijn ook een beperkt aantal android toestellen beschikbaar, maar best zorg je zelf voor eentje. Verder heb je ook een laptop nodig, deze zijn er wel genoeg aanwezig.


Vragen
Contacteer ons via geel@coderdojobelgium.be! Tot snel!

Wij respecteren je privacy
CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.
We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.

CoderDojo Geel - 21/09/2019, Thomas More - Campus Geel (BLOK B lokaal B202-203) ereignis

Weitere interessante veranstaltungen
Holen event empfehlungen basierend auf Ihre Facebook geschmack. Hol es dir jetzt!Zeigen sie mir die passenden veranstaltungen für michJetzt nicht